

Η επόμενη ημέρα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές το Ιουλίου απαιτεί μία ολιστική προσέγγιση μετα-καταστροφικών δράσεων, σημειώνει ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας. Για το λόγο αυτό, προτείνεται μία δέσμη δράσεων που σκοπό έχουν την περιβαλλοντική παρακολούθηση, την αποκατάσταση και την προστασία τους:
Επιστημονική Εκδήλωση με τίτλο "Η σπουδαιότητα των ζητημάτων των κτιριακών υποδομών και της ασφάλειας και θωράκισης των σχολικών χώρων ως βασική μέριμνα της πολιτείας. Ο ρόλος τους στην εκπαιδευτική πράξη" πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου στην Καρδίτσα.
Δημοσιεύτηκε το τεύχος δραστηριοτήτων του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας για το έτος 2022.
Ημερίδα με θέμα "Η συμπερίληψη στην ετοιμότητα και την αντιμετώπιση των καταστροφών: Ενεργή συμμετοχή των ατόμων με αναπηρίες σε ασκήσεις εκκένωσης" με τη συμμετοχή του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στις 8 Νοεμβρίου.
Ατομική έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Οι Φυσικές Καταστροφές που μας κυκλώνουν" του Δρ Ευθύμη Λέκκα, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας πραγματοποήθηκε στο πλαίσιο του τριήμερου Συνεδρίου με τίτλο "Κλιματική Ουδετερότητα- Από την φιλοδοξία στην υλοποίηση - Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή ευθύνης".