Στην εκπομπή του Κώστα Μαρδά "Προσωπικά Δεδομένα"

Η εκπομπή του Κώστα Μαρδά "Προσωπικά Δεδομένα" φιλοξένησε στις 8 Φεβρουαρίου τον Καθηγητή Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμη Λέκκα. Ο Καθηγητής μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, τη φοιτητική του ζωή, τις εκατοντάδες επιστημονικές αποστολές σε καταστροφικά γεγονότα στην Ελλάδα και στον Κόσμο, για την πλημμύρα της Μάνδρας, την πυρκαγιά στο Μάτι και την πρόσφατη χιονοκαταιγίδα "Ελπίδα" σε μία εκ βαθέων συζήτηση εφ' όλης της ύλης.

Στην εκπομπή "Μεγάλη Εικόνα" για την κακοκαιρία "Ελπίδα"

Ο Καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας και ο Μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στο studio της εκπομπής "Μεγάλη Εικόνα" απαντούν στα ερωτήματα της Νίκης Λυμπεράκη σχετικά με την κακοκαιρία "Ελπίδα". Τα επιστημονικά δεδομένα, οι συνέπειες, η διαχείριση, η νομοθεσία και η κουλτούρα ως παράμετροι στην αντιμετώπιση φαινομένων. MEGA, 31.01.2022

Καταστροφές και Κρίσεις: Από τη σημερινή πραγματικότητα στη νέα κανονικότητα

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί σημαντική γεωδυναμική δραστηριότητα (σεισμοί, τσουνάμι, κατολισθήσεις, ηφαίστεια) σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς επίσης και αυξανόμενη εκδήλωση υδρομετεωρολογικών φαινομένων (καύσωνες, παγετοί, δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες, κατολισθητικά φαινόμενα) ιδιαίτερα στον Μεσογειακό και Ελληνικό χώρο.

Λα Πάλμα: Η μαρτυρία του Ευθύμη Λέκκα

Μέσα στο βεληνεκές των εκρήξεων του ηφαιστείου Cumbre Vieja βρέθηκαν ο Καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας, ο Καθηγητής Ηφαιστειολογίας Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος και η Μαρία Μανουσάκη, Γεωλόγος MSc, στέλεχος του ΟΑΣΠ, που συμμετείχαν στην επιστημονική αποστολή στη νήσο La Palma.

Πολιτική Προστασία & Διαχείριση Ηφαιστειακού Κινδύνου στον Ελληνικό Χώρο

Με αφορμή την ηφαιστειακή δραστηριότητα στη νήσο La Palma της Ισπανίας, και ενόψει αναβάθμισης και αναδιοργάνωσης του Μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας, ο Καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας γράφει στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ για τη διαχείριση του ηφαιστειακού κινδύνου στην Ελλάδα. Ακολουθεί το κείμενο του άρθρου: