Αρχικά δίδονται ορισμένα στοιχεία του σεισμού της 17ης Ιανουαρίου 1995 που έπληξε την περιοχή του Kobe (Ιαπωνία). Στη συνέχεια περιγράφονται το γεωτεκτονικό πλαίσιο και η ρηξιγενής ζώνη που ενεργοποιήθηκε και έδωσε το σεισμό και η οποία διαχωρίζει σαφώς το νεοτεκτονικό κέρας του όρους Rokko και την τάφρο της Οsaka.
Οι τιμές των επιταχύνσεων που καταγράφονται βρίσκονται σε άμεση σχέση με τη ρηξιγενή ζώνη και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι οι μέγιστες τιμές παρατηρήθηκαν κατά μήκος του ίχνους του ρήγματος. Πρόσθετα, σε μεμονωμένες θέσεις οι τιμές ενισχύονται ακόμα πιο πολύ από τα φαινόμενα συμβολής των κυμάτων λόγω της μετάθεσης της σεισμικής εστίας.
Τα δεδομένα αυτά βρίσκονται σε άμεση σχέση με τις παρατηρούμενες καταστροφές και τις συμπαρομαρτούμενες εντάσεις οι οποίες ήταν ιδιαίτερα υψηλές κατά μήκος του ίχνους του σεισμικού ρήγματος και σε μικρή απόσταση εκατέρωθεν αυτού. Πρόσθετα, υψηλές εντάσεις παρατηρήθηκαν σημειακά και σε περιοχές που δομούνται από χαλαρούς πρόσφατους σχηματισμούς ενώ διαπιστώνεται ότι οι εντάσεις παρουσίαζαν εκθετική μείωση με την απόσταση εκατέρωθεν του ίχνους του ρήγματος.