Έκθεση Φωτογραφίας

Ατομική έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Οι Φυσικές Καταστροφές που μας κυκλώνουν" του Δρ Ευθύμη Λέκκα, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας πραγματοποήθηκε στο πλαίσιο του τριήμερου Συνεδρίου με τίτλο "Κλιματική Ουδετερότητα- Από την φιλοδοξία στην υλοποίηση - Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή ευθύνης".

Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Συλλογικό Σύστημα Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) «ΑΧΑΙΟΣ» και έλαβε χώρα 21, 22 και 23 Οκτωβρίου 2022 στα Καλάβρυτα. Η παρουσίαση της έκθεσης πραγματοποιήθηκε στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Καλαβρύτων το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022.

Ο Ευθύμης Λέκκας, μέσα από την φωτογραφική αποτύπωση των επιπτώσεων καταστροφών που έχουν πλήξει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια επιχειρεί να αφυπνίσει τους επισκέπτες ως προς τη βαρύτητα της κλιματικής κρίσης και της διαρκώς αυξανόμενης απειλής εκδήλωσης φυσικών καταστροφών που συνδέονται με αυτή. Παράλληλα επιχειρεί να επισημάνει την αναγκαιότητα προσαρμογής της κοινωνίας μας στη νέα πραγματικότητα και αντιμετώπισης του προβλήματος με αειφόρες λύσεις.