Φλώρινα: Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του σεισμού

Στη Φλώρινα μετέβη κυβερνητικό κλιμάκιο το Σάββατο 15 Ιανουαρίου μετά από εντολή του Πρωθυπουργού για τη διαχείριση των επιπτώσεων του σεισμού μεγέθους 5.5 που έπληξε την περιοχή στις 9 του ιδίου μήνα.

Αποτελούμενο από τον αρμόδιο για την κρατική αρωγή και την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, το κλιμάκιο πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, αυτοψία στην περιοχή για την αποτίμηση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε τη Φλώρινα, ενώ ακολούθησε σύσκεψη με συμμετοχή του Βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φλώρινας, Σωτήρη Βόσδου, του Δημάρχου Φλώρινας, Βασίλη Γιαννάκη, καθώς και εκπροσώπων όλων των τοπικών Αρχών.

Ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι η επιδίωξη της επίσκεψης είναι η παροχή ουσιαστικής αρωγής προς τους πολίτες για να κλείσουν οι πληγές που προκάλεσε ο σεισμός, όπως και να αντιμετωπιστούν προβλήματα στην περιοχή εξαιτίας και του χιονιού και τόνισε ιδιαίτερα ότι πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των σχολείων.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Καθηγητής Ευθύμης Λέκκας ανακοίνωσε την έναρξη κύκλου επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών της περιοχής σε θέματα αντισεισμικής προστασίας και αποκατάστασης των επιπτώσεων στο σχολικό περιβάλλον.