12ο Forum Αυτοδιοίκησης

Στο 12ο Forum Αυτοδιοίκησης προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών Ευθύμης Λέκκας, Πρόεδρος του ΟΑΣΠ και Διευθυντής του ΠΜΣ Ευθύμης Λέκκας.

Το 12ο τριήμερο Forum Αυτοδιοίκησης που διοργανώνεται από την Ένωση Δημάρχων και την Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής με την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, έλαβε χώρα στο Πόρτο Χέλι στις 3-5 Σεπτεμβρίου. Θεματικά η πρώτη ημέρα αφιερώθηκε στις δαικές πυρκαγιές, φέροντας τον τίτλο "Τα δάση μας - η επόμενη ημέρα". Χαιρετισμό στο Forum απηύθηναν ο Υπουργός Εσωτερίκών Μάκης Βορίσης, ο αρμόδιος Τομεάχης του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής Παύλος Καμάρας.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του Forum, ενώ ακολούθησαν οι ομιλίες του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του καθηγητή Ευθύμη Λέκκα, του δασολόγου - περιβαλλοντολόγου και Πρόεδρου της Συνδέσμου  Μελετητών Γεωτεχνικών Νίκου Χλύκα και των Δημάρχων των πυρόπληκτων περιοχών, Γιάννη Καλαφατέλη, δήμαρχο Διονύσου και Κώστα Μακρυνόρη, Προέδρου Βιλίων, Αντιπροέδρου της ΕΝ.Δ.Α.

Για τον επιχειρησιάκό σχεδιασμό διαχείρισης κινδύνων και κρίσεων σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και για τα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις την εποχή τ ης κλιματικής κρίσης μίλησε ο Καθηγητής Ευθύμης Λέκκας.

Οι εργασίες του Forum μεταδόθηκαν ζωντανά μέσω live streming, ενώ video των εργασιών της πρώτης ημέρας είναι διαθέσιμο εδώ, και η ομιλία του καθηγητή εντοπίζεται εδώ.