Αποστολή στη Βηρυτό - Νέο Τεύχος ECDM Newsletter

Εκδίδεται σύντομα το 18ο τεύχος "NEWSLETTER OF ENVIRONMENTAL, DISASTER, AND CRISIS MANAGEMENT STRATEGIES" που εκδίδεται από το ΠΜΣ "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τα επιστημονικά και τεχνικά δεδομένα σχετικά με την έκρηξη της 4ης Αυγούστου στο λιμάνι της Βηρυτού.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει στοιχεία της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, αλλά και πρωτογενή δεδομένα, προερχόμενα από την επιστημονική αποστολή του ΕΚΠΑ με επικεφαλής τον καθηγητή Διαχείρισης Καταστροφών Ευθύμη Λέκκα στην περιοχή.

Η ανάλυση των παραμέτρων του συμβάντος, η αποτίμηση των επιπτώσεών του, η μελέτη τρωτότητας των υποδομών και των κατασκευών, η πορεία διαχείρισης της κρίσης σε καταστροφικό και μετα-καταστροφικό επίπεδο, αποτελούν τα βασικά αντικείμενα του τεύχους.

Στοιχεία και συμπεράσματα από το συμβάν έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε επίπεδο σχεδιασμού και στρατηγικής μείωσης των επιπτώσεων, καθώς πρόκειται για μία καταστροφή εξελισσόμενη εν μέσω έτερων κρίσεων.

Το τεύχος αναμένεται να δημοσιευτεί εντός του Αυγούστου.