Έναρξη της Τουριστικής Περιόδου από τον Πρωθυπουργό στη Σαντορίνη - Ενημέρωση Kαθηγητή Ευθύμη Λέκκα

Από τη Σαντορίνη ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε στα διεθνή ΜΜΕ την έναρξη της τουριστικής περιόδου για την Ελλάδα, συνοδευόμενος μεταξύ άλλων από τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση,  Υγείας Βασίλη Κικιλια, τους υφυπουργούς Αυτοδιοίκησης και Εκλογών Θεόδωρο Λιβάνιο και παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιο Πέτσα και πολλούς Γενικούς Γραμματείς.

Ο κ. Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του εξέτασε διεξοδικά και τα ζητήματα που απασχολούν το νησί που αποτελεί παγκόσμιο τουριστικό προορισμό.

Σε σύσκεψη Φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρου Μ. Νομικού υπό την Προεδρία του κ. Πρωθυπουργού, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας αντάλλαξε απόψεις για τα ζητήματα του νέου λιμένα του νησιού, της ευστάθειας των πρανών στην καλδέρα, της διαχείρισης των απορριμμάτων και του χωροταξικού σχεδιασμού. Υπό την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της  Μόνιμης Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου (ΜΕΕΠΕΗΤ) ο καθηγητής Λέκκας ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα θέματα της σεισμοηφαιστειακής δραστηριότητας στη Σαντορίνη και στην ευρύτερη περιοχή, αλλά  και για τον προγραμματισμό των δράσεων για την παρακολούθηση των ηφαιστείων.