Newsletter #20 v2.0 - Impact of Medicane "Ianos" [September 2020]

Δημοσιεύτηκε η δεύτερη έκδοση του 20ου τεύχους του "NEWSLETTER OF ENVIRONMENTAL, DISASTER, AND CRISIS MANAGEMENT STRATEGIES" του  ΠΜΣ "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών & Κρίσεων" του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα τις επιπτώσεις του Μεσογγειακού Κυκλώνα "Ιανός". Το Τέυχος εστιάζει στο καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα από το νησί της Κεφαλονιάς

Η δεύτερη έκδοση του τεύχους υπό τον τίτλο "Επιπτώσεις του Κυκλώνα "Ιανός" στην Κεφαλονιά (Σεπτέμβριος 2020)" συμπληρώνει την εικόνα των επιπτώσεων που καταγράφησαν στην πρώτη έκδοση, εστιάζοντας στις επιπτώσεις του Κυκλώνα στην Κεφαλονιά και προχωρώντας περαιτέρω στη διερεύνηση των αιτιών των καταστροφών.

Το τεύχος είναι αποτέλεσμα συνεργασίας επιστημονικών ομάδων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας.

Στη σειρά των μη περιοδικών εκδόσεων του Newsletter παρουσιάζονται σημαντικά γεγονότα στα σχετικά επιστημονικά πεδία, με στόχο την άμεση ενημέρωση της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και του κοινού.

Tο τεύχος είναι προσβάσιμο εδώ.

Σχετική τεχνική έκθεση είναι διαθέσιμη εδώ.