Έκθεση Φωτογραφίας «Τα Αδιέξοδα»

Τα Αδιέξοδα

Μια άλλη πτυχή της προσωπικότητάς του παρουσιάζει ο γνωστός Καθηγητής στον τομέα της διαχείρισης των Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας, αποτυπώνοντας εικαστικά, επιστημονικά δεδομένα, τα οποία εμπεριέχουν κοινωνικό, περιβαλλοντικό, αλλά και πολιτικό μήνυμα.

Οι πολυάριθμες αποστολές σε διεθνείς κρίσεις και καταστροφές, έχουν καταγραφεί σε ένα εξαιρετικά σπάνιο υλικό αποτελούμενο από χιλιάδες φωτογραφίες.

Στην Έκθεση Φωτογραφίας «Τα Αδιέξοδα»  παρουσιάζονται εικόνες από τις περσινές καταστροφές στο Μάτι Αττικής. Με φόντο τα πρόσφατα φαινόμενα που έπληξαν την Αττική και τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι, αποτυπώνονται τα αδιέξοδα στις πορείες διαφυγής, που στοίχισαν τη ζωή δεκάδων πολιτών.

Τα αδιέξοδα αυτά αντικατοπτρίζουν τα αδιέξοδα μιας κοινωνίας σε κρίση, επιστημόνων που προσπαθούν να βρουν το βηματισμό τους, ενός κράτους με ελλιπή σχεδιασμό και χωρίς δυνατότητα παρέμβασης, πολιτών που επαναπαύονται και αρέσκονται στο λαϊκισμό, ενός συστήματος, στο οποίο προτεραιότητα αποτελεί η επικοινωνιακή τακτική και όχι η ουσία και η αποτελεσματικότητα’. Όλα αυτά συσχετίζονται με την έλλειψη παιδείας που αποτελεί τελικά το κορυφαίο ζήτημα στην Ελληνική κοινωνία” περιγράφει ο Καθηγητής.

Η έκθεση φωτογραφίας «Τα Αδιέξοδα» θα φιλοξενηθεί στις 22 και 23 Ιουνίου στο πλαίσιο του SpoudaseFest για  τις Μεταπτυχιακές Σπουδές, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

 

Συνέντευξη του Ευθύμη Λέκκα στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1