Ομιλία στο συνέδριο «Θρησκείες και Ανθρώπινα Δικαιώματα»

"Είναι πάγια απόφαση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να συνεχίσει την παροχή επιστημονικής, τεχνικής και ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιοχές του πλανήτη που πλήττονται από καταστροφές και κρίσεις", τόνισε κατά την εναρκτήρια ομιλία στο διεπιστημονικό συνέδριο "Θρησκείες και Ανθρώπινα Δικαιώματα" ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας. Το Συνέδριο διοργάνωσε το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ.

Ο Ευθύμης Λέκκας παρουσίασε τους στόχους και τα αποτελέσματα 32 αποστολών ανά την υφήλιο, στις οποίες εκδηλώθηκαν μεγάλης κλίμακας καταστροφές και κρίσεις, καθώς και την παρέμβαση του ΕΚΠΑ σε ανθρωπιστικό επίπεδο και τόνισε ότι "οι δράσεις αυτές συντάσσονται απόλυτα και υλοποιούν το Διεθνές Πλαίσιο Sendai του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών".

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ καθηγητής Αθανάσιος-Μέλέτιος Δημόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερώνυμος Β’, ενώ ειδικά θέματα παρουσίασαν ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής καθηγητής Απόστολος Β. Νικολαΐδης, η καθηγήτρια Μαρία-Ζωή Φουντοπούλου και η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη.