Ημερίδα "Aviation Safety Day 2018"

Η Διεθνής Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας εορτάστηκε με επισημότητα στην Ημερίδα "Aviation Safety Day 2018" την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου από το Διεθμή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" . Η Ημερίδα αφιερώνεται κάθε χρόνο στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων, των υποδομών, των πτήσεων, των εργαζόμενων και των επιβατών.

Ως κεντρικός ομιλητης της εκδήλωσης, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού και Καποδιστραικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας ανέπτυξε το θέμα της ασφάλειας σε σχέση με τους φυσικούς και τεχνολογικούς κινδύνους, αλλά και της διαχείρισης εκτάκτων αναγκών. Παρουσίασε δε την επιστημονική εμπειρία που αποκτήθηκε από 10 μεγάλα γεγονότα κρίσεων που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα και το διεθνή χώρο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με στρογγυλό τραπέζι, στο οποίο συμμετείχαν επιστήμονες και διευθυντικά και επιτελικά στελέχη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και με βράβευση εργαζομένων για την έγκαιρη επέμβασή τους σε περιπτώσεις που θα μπορούσαν διαφορετικά να είχαν εξελιχθεί σε αεροπορικό συμβάν μέσα στο 2018.