Ημερίδα "Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ορεινότητα: Προκλήσεις και προοπτικές"

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 & ώρα 10.30 π.μ. πραγματοποιήθηκε στο Μουζάκι, Καρδίτσας (στο ξενοδοχείο Mouzaki Palace) θεματική εκδήλωση – αναπτυξιακή ημερίδα με τίτλο: «ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΟΡΕΙΝΟΤΗΤΑ: Προκλήσεις και προοπτικές».

Εκπροσώπηση του ΕΚΠΑ στην Εκδήλωση BRAVO 2018

Στην εκδήλωση BRAVO 2018 με θέμα «Οι προκλήσεις της Κλιματικής Αλλαγής. Νέα Μοντέλα Ανάπτυξης - Συνεργασίες - Πολιτική́ Προστασία» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών εκπροσώπησαν οι καθηγητές Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογιάς Κωνσταντίνος Καρτάλης και Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών  Ευθύμης Λέκκας, με εναρκτήριες ομιλίες σχετικές με την Κλιματική Αλλαγή και την Πολιτική Προστασία αντίστοιχα.

Ημερίδα "Κλιματική Αλλαγή & νέα δεδομένα: Πρόληψη, Διαχείριση, Παρέμβαση"

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ (Ζαλοκώστα 8, Αθήνα) με θέμα "Κλιματική Αλλαγή & νέα δεδομένα: Πρόληψη, Διαχείριση, Παρέμβαση".

Eνημέρωση στη Μάνδρα ένα χρόνο μετά τις φονικές πλημμύρες

Σε εκδήλωση ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στη Μάνδρα Αττικής με πρωτοβουλία του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοτος Ευθύμης Λέκκας και ο Δρ. Γεωλογίας Μιχάλης Διακάκης.

Ημερίδα "Aviation Safety Day 2018"

Η Διεθνής Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας εορτάστηκε με επισημότητα στην Ημερίδα "Aviation Safety Day 2018" την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου από το Διεθμή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" . Η Ημερίδα αφιερώνεται κάθε χρόνο στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων, των υποδομών, των πτήσεων, των εργαζόμενων και των επιβατών.